Over mij
virtuele maagband

Over Marije

'A healthy mind in a fit body'

Iets meer over mij

Als kind was ik altijd best verlegen. Ik durfde nooit iets te zeggen. Zeker niet in een grote groep, was onzeker en vond mezelf nooit goed genoeg. Ik was altijd bang dat iemand mij niet goed, leuk of grappig genoeg vond en dacht altijd als er iemand fluisterde dat ze het over mij hadden.  Patronen waarvan ik nu weet dat ik ze gekopieerd heb van mijn moeder. Je kunt je misschien voorstellen dat dat mijn leven best beïnvloed heeft.
Na een opleiding tot NLP practitioner heb ik een goed beeld gekregen wie ik zelf ben, heb ik geleerd hoe ik denk en hoe ik de dingen doe die ik doe. Bovenal heb ik geleerd om stevig in mijn schoenen te staan en om scherp en helder naar “zaken” te leren kijken zodat ik kan kiezen hoe ik op situaties reageer en hoe ik met emoties om kan gaan zodat je niet door emoties wordt “overvallen” en om meer voor mezelf op te komen zodat ik me geen beperkingen meer liet opleggen door een ander. In de opleiding zat ook een stukje hypnose. Ondanks dat ik hier in eerste instantie best sceptisch over was, was mijn interesse voor hypnose toen wel gewekt. Ik voelde na de opleiding al een stuk vrijer, meer ontspannen en energieker. Toch heb ik na deze NLP practitioner een tijdje niets aan opleidingen gedaan. Tot na de geboorte van mijn derde dochter in 2016. De geboorte verliep totaal anders dan wij voorzien hadden en is met heel veel geluk, adequaat handelen van de ambulancebroeders en het Martini Ziekenhuis gelukkig op het nippertje goed afgelopen. Een tijdje daarna kreeg ik een berichtje van de opleiders waar ik NLP had gedaan of ik de Integral Eyemovement Therapy (IEMT) training wilde volgen. Omdat mijn man vanwege de geboorte van onze jongste EMDR therapie had ondergaan en ik had  gezien wat een positief effect dit op iemand kan hebben dus besloot ik de training te doen. Zelf wilde ik die skills ook om iemand te kunnen helpen die met dagelijkse herbelevingen van een meegemaakt trauma kampt en na een sessie gewoon weer door kan.


Na IEMT afgerond te hebben, was mijn enthousiasme voor NLP en hypnose weer opgelaaid. Ook omdat toen het gevoel nog steeds overheerste dat mij alles overkwam en ik zelf geen enkele inbreng had. Ondanks die NLP practitioner....

Hoezo de bestuurder van je eigen bus en verantwoordelijk voor je eigen resultaat? In de bus stappen en je ergens heen laten brengen was op dat moment nog net even te makkelijk. Een gezonde leefstijl, gezond gewicht en rust voor mijzelf waren ver te zoeken . Ik had er simpelweg geen tijd en energie voor. Tot ik hier op een gegeven moment zo klaar mee was! Ik wilde weer controle over mij leven en nu eindelijk die zwangerschapkilo’s kwijt, ik wilde weer energie om leuke dingen te doen met mijn gezin en weer grip op mijn leven zonder dat anderen mij vertelden hoe ik dat moest leiden.


En toen kwam de zoektocht naar wat werkte.


Ik kwam uiteindelijk uit bij hypnotherapie ondanks mijn scepsis over of het wel echt zou werken. Ondertussen ben ik opgeleid hypnotherapeut, kinderhypnotherapeut en therapeut virtuele maagband. De virtuele maagband deed ik niet alleen om andere mensen mee te kunnen helpen maar ook om die zwangerschapskilootjes die ik zelf nog steeds had en waar ik maar steeds niet vanaf kwam, kwijt te raken. Want ja... ook ik had regelmatig die gedachte 'het lukt toch niet om af te vallen'. Als je dan ook nog net onbewust een zak chips hebt leeggegeten werkt dat lekker op je zelfvertrouwen en vraag je je af waarom je dit eigenlijk doet terwijl je weet dat het niet goed is en je daardoor weer een schuldgevoel krijgt. Na het afronden van die opleidingen ben ik met MiND&FiT Lifestyle en Mindset coaching gestart.

Ik weet nu precies hoe je oude patronen en slechte gewoontes kunt doorbreken en ze vervangen door iets wat wel werkt.
Ondertussen ben ik heel wat opleidingen verder en kan ik zeggen dat ik precies weet hoe het doorbreken van oude patronen en  slechte gewoontes werkt. Dat is ook de reden dat ik de Blijvend Afvallen en Slank Blijven methode heb ontwikkeld.


Het mooie van mijn methode is dat het eigenlijk op alle oude en onwenselijke patronen en op alle slechte gewoonte toe te passen is. Want niet alleen het helpen van mensen om weer slanker te worden, geeft mij veel voldoening maar het is mijn missie om mensen te helpen hun mentale en fysieke blokkades te doorbreken. Het is zo mooi om te zien dat mensen na 1 sessie al beginnen met een nieuw leefpatroon en niet meer die emotionele pijn ervaren waarmee ze kwamen . Om mensen net even die puzzelstukjes in handen te kunnen geven waar ze al heel lang naar op zoek zijn (vandaar ook mijn logo :-) dat staat voor liefde voor jezelf, verbinding en connectie tussen mind en body en de tools die  je in handen krijgt om de puzzelstukjes weer op zijn plaats te laten vallen.


Ik werk in mijn praktijk met mensen die last hebben van een negatief zelfbeeld en de uitdaging aandurven zich te bevrijden uit hun belemmerende patronen om zich weer vrij, ontspannen en energiek te voelen. Wat mij onderscheidt van andere coaches is mijn heldere manier van communiceren. Ik ben eerlijk, oprecht en to the point en af en toe een tikkeltje provocaties en begeleid mijn coachees snel en effectief naar de juiste Mindset om hun doelen te behalen en hun dromen te verwezenlijken.


Ondertussen heb ik de opleiding tot Powerwalking trainer en Fitstap coach afgerond om zo een compleet pakket aan te kunnen bieden om zowel mentaal en fysiek fit te worden. Daarnaast heb ik de Hypnotherapie Masterpractitioner behaald bij 2 instituten, heb ik een OldPain2Go® en OldFat2Go® training gedaan en ben ik gecertificeerd in het uitvoeren van het Jeffrey Stephens protocol. Ook ben ik NLP Master coach. Verder heb ik de wandelcoaching, Mindful Run 4 kids en Mindful Run opleiding afgerond bij Mindful Run Nederland.  De hypnose 3.0 opleiding kan ik inmiddels ook afvinken van mijn lijstje. Dit is de elite opleiding van het HIN en kan je alleen volgen als je de eerste twee opleidingen hebt gevolgd. Ik mag mij nu HIN Tranceformationeel Hypnotherapeut noemen.


Ondertussen passen alle diploma’s en certificaten niet meer aan de muur.


En mocht je van lijstjes houden ;-)


Hypnotherapeut

Hypnotherapie Masterpractitioner

Hypnotherapie Practitioner

NLP Master Coach

Time Line Master Practitioner

Time Line Practitioner

NLP Master Practitioner

IEMT Practitioner

OldFat2Go Practitioner

OldPain2Go Practitioner

Jeffrey Stephen protocol Practitioner

Burn-out coach

Mindful Walk instructeur

Wandelcoach

Fitstap coach

Powerwalking trainer

Therapeut Kinderhypnose en hechtingstherapie

Therapeut virtuele maagband

NLP Practitioner

Mindfulness coach

Transformatie coach

Verder nog diverse kleinere coachingstrainingen 


En...ik blijf mij natuurlijk verder ontwikkelen.


Zie ik je binnenkort?Certificering

certificaten
certificaten